Η Νέα Υόρκη είναι η πλέον καινοτόμος πόλη στον κόσμο – Ξεπέρασε το Τόκιο

Η Νέα Υόρκη είναι η πλέον καινοτόμος πόλη στον κόσμο – Ξεπέρασε το Τόκιο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Υόρκη κατετάγη πρώτη στον κατάλογο με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, την ώρα που το Τόκιο, ο περυσινός νικητής, και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων.

Την ίδια ώρα, αμερικανικές πόλεις όπως το Λος Αντζελες, το Σικάγο και η Βοστόνη εντάσσονται στη πρώτη δεκάδα.

«Αυτό που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη φέτος είναι ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του καταλόγου» δήλωσε ο Κρίστοφερ Χάιρ, διευθυντής του παρόχου εμπορικών δεδομένων 2thinknow, που δημοσιεύει την ετήσια κατάταξη 500 πόλεων.

Το Σικάγο εισήλθε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε η έρευνα αυτή το 2007, λόγω του ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων υψηλών επιδόσεων.

Ένας από τους μεγάλους χαμένους είναι ο Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ όπως η Apple, το Facebook και η Google, ο οποίος κατέγραψε πτώση 6 θέσεων, στην ένατη θέση, εξαιτίας των «τεχνολογικών διενέξεων, του θέματος των αστέγων και ζητημάτων παραβίασης της ιδιωτικότητας», επισημαίνουν οι συντάκτες.

Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ.

Πόλεις της Κίνας κατέγραψαν κέρδη, μεταξύ αυτών το Πεκίνο και η Σανγκάη, σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους, σημειώνει η εταιρεία α.

«Ο δείκτης μας έχει σχεδιαστεί για να καταμετρήσει τις συνθήκες καινοτομίας και συχνά προβλέπει τις ανερχόμενες πόλεις πριν από άλλες κατατάξεις» σημειώνει ο Κρίστοφερ Χάιρ.

«Επαφίεται στην πόλη εάν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή των τελευταίων τάσεων και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της να πρωτοπορήσει».

Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο είναι οι τρεις μονάχα ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη 20αδα, λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 78η θέση.

Την ίδια ώρα, πόλεις της Αφρικής βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή