ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική ανάμειξη στο Brexit καταγγέλλει η Κλίντον

Ρωσική ανάμειξη στο Brexit καταγγέλλει η Κλίντον

ΛΟΝΔΙΝΟ. H πρώην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε χθες απαράδεκτο το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί πριν από τις εκλογές έκθεση της βρετανικής Βουλής, η οποία αναφέρεται στη ρωσική ανάμειξη στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας. Η Κλίντον υποστήριξε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ότι υπήρξε ρωσική ανάμειξη προκειμένου να κερδίσει το Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.

Εν τω μεταξύ, χθες, άγνωστη πηγή εξαπέλυσε εκ νέου διαδικτυακή επίθεση εναντίον των υπολογιστών του Εργατικού Κόμματος, μετά την πρώτη επίθεση της Δευτέρας. Ο επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ανήσυχος για το γεγονός, παρότι η επίθεση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. «Κάποιος, για κάποιο λόγο, εξαπέλυσε την πρώτη μεγάλη κυβερνοεπίθεση εναντίον πολιτικού κόμματος στη Βρετανία», σχολίασε ο Στίβεν Μπους, από το περιοδικό Νew Statesman.

Στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, το Συντηρητικό Κόμμα αρνήθηκε να λάβει μέρος σε τηλεοπτική συζήτηση για ζητήματα οικονομίας με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον Μακ Ντόνελ. «Επινοούν ανόητα νούμερα τα οποία θα καταρρίψουμε σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση», είπε ο Μακ Ντόνελ, καθώς οι δρόμοι του Λονδίνου γέμισαν με αφίσες του Συντηρητικού Κόμματος στις οποίες αναγράφεται: «Με τους Εργατικούς, θα πληρώνετε 2.400 λίρες περισσότερο φόρο».

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν διευκρίνισε ποιοι είναι αυτοί που πράγματι θα πληρώνουν περισσότερο φόρο, σε περίπτωση κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ίδιο. «Το 95% των φορολογουμένων δεν θα επηρεαστεί από φορολογικές αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι θα προστατευθούν, αλλά το Σίτι, οι πλούσιοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πληρώσουν λίγο περισσότερο», σημείωσε. Επισκεπτόμενος τις περιοχές της βόρειας Αγγλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ο επικεφαλής των Εργατικών υποσχέθηκε 5 δισ. για αντιπλημμυρική προστασία, στο πλαίσιο του μεγάλου χρηματοδοτικού πακέτου των Εργατικών για την πράσινη οικονομία.