Βολές Μπόλτον κατά του Αμερικανού προέδρου

Βολές Μπόλτον κατά του Αμερικανού προέδρου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Τζον Μπόλτον, εκτίμησε ότι η στάση του Τραμπ απέναντι στην Τουρκία επηρεάζεται από τα προσωπικά ή επιχειρηματικά του συμφέροντα. Αυτό μετέφεραν αυτήκοοι μάρτυρες σε κλειστή ομιλία του Μπόλτον στα γραφεία της τράπεζας Morgan Stanley την προηγούμενη εβδομάδα. Ο επί 17 μήνες σύμβουλος του Τραμπ είπε στους παρευρισκομένους ότι κατά την άποψή του, η πολιτική του Αμερικανού προέδρου στην Τουρκία επηρεάζεται από προσωπικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί επιμένει σε αυτή παρότι ουδείς από τους συμβούλους του συμφωνεί. Ο Μπόλτον αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας μετά την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, για το οποίο υπήρχε ευρεία συναίνεση αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε.

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε παραδεχθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία ότι οι προσωπικές του σχέσεις επηρεάζουν την άποψή του για την Τουρκία. «(Αν εκλεγώ) θα έχω μια μικρή σύγκρουση συμφερόντων επειδή έχω ένα πολύ μεγάλο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη», έλεγε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του 2015, κομπάζοντας ότι είναι «ένα τρομερά επιτυχημένο έργο». «Η κόρη μου αγαπάει την Τουρκία και ειδικά την Κωνσταντινούπολη. Της αρέσει πολύ να έρχεται εδώ και έρχεται συχνά», είχε πει στην τελετή εγκαινίων των πύργων που φέρουν το όνομά του στην Κωνσταντινούπολη. «Ο σπουδαίος φίλος της είναι ο Μεχμέτ», συμπλήρωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Μ. Γιαλσιντάγκ, λέγοντας ότι «έκανε απίστευτη δουλειά». Στη συνέντευξη εκείνη είχε εξάρει επί μακρόν τον Ερντογάν ως «καλό άνθρωπο, ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού σε όλον τον κόσμο και στις ΗΠΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή