Οι πρώτες 25 χιλιάδες στο Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι

Οι πρώτες 25 χιλιάδες στο Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 2 Οκτωβρίου, ήδη όμως έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά του φιλότεχνου κοινού. Το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι επισκέφθηκαν τον πρώτο μήνα λειτουργίας του περισσότεροι από 25 χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι ανακάλυψαν τη σπάνια συλλογή με έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, ανάμεσά τους αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Πικάσο, Λοτρέκ, Μιρό.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου έκαναν πάνω από 50 ξεναγήσεις, υποδέχθηκαν 400 ενηλίκους και παιδιά που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμά του θα εμπλουτιστεί με πλήθος δράσεων που σκοπό έχουν να διευρύνουν την εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο και να αναδείξουν την αξία και τις δυνατότητες του μουσειακού χώρου ως ενός καθημερινού προορισμού για κάθε κάτοικο της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή