ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία το χειρόγραφο Candle In The Wind του Ελτον τζον

se-dimoprasia-to-cheirografo-candle-in-the-wind-toy-elton-tzon-2347505

Όταν πέρυσι ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών του Έλτον Τζον και όχι μόνο, Μπέρνι Τόπιν έβγαλε στο σφυρί το μεγάλο αρχείο του με πρωτότυπα χειρόγραφα στίχων τραγουδιών, πολλά και σημαντικά τραγούδια του Έλτον Τζον απουσίαζαν από τη δημοπρασία. 

Μεταξύ των οποίων τα χειρόγραφα με τους στίχους των Candle In The Wind, Goodbye Yellow Brick Road, Bernie and the Jets και Saturday Night's Alright For Fighting.

Αποδείχθηκε ότι ήταν στη κατοχή της πρώην συζύγου του, της Μαξίν Τόπιν (το διαζύγιο είχε εκδοθεί πριν 43 χρόνια). Τώρα, στις 9 Δεκεμβρίου, η Μαξίν τα βγάζει στο σφυρί, στον οίκο Bonham's στο Λος Άντζελες.

«Σκέφτηκα ότι, έχοντας και απολαμβάνοντας αυτούς τους μυθικούς θησαυρούς για 40 χρόνια, καιρός ήταν να τα απολαύσει κάποιος άλλος» δήλωσε η Μαξίν Τόπιν στο Rolling Stone. «Και με αυτό το πυρετώδες ενδιαφέρον για τον Έλτον, η φετινή χρονιά είναι πραγματικά "έτος Έλτον Τζον", με την ταινία Rocketman και την αυτοβιογραφία του Me. Θεώρησα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή» πρόσθεσε.

Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το ύψος των προσφορών, αλλά ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το χειρόγραφο με τους στίχους του Candle In The Wind μπορεί να πιάσει μεταξύ 150.000 και 250.000 δολάρια – το ίδιο και το Goodbye Yellow Brick Road. 

Το χειρόγραφο με τους στίχους του Saturday Night's Alright For Fighting 100.000 με 200.000 δολάρια, 80.000 με 120.000 δολάρια το χειρόγραφο με τους στίχους του Bernie and the Jets  και 30.000 με 50.000 αυτό για το Border Song.

Η Μαξίν έχει στη διάθεσή της και το χειρόγραφο με τους στίχους του Your Song, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα το πωλήσει ή ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ