«Πρωθυπουργός» ψευδοκράτους: Στόχος μας να ανοίξουμε τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

«Πρωθυπουργός» ψευδοκράτους: Στόχος μας να ανοίξουμε τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάνοιξη των Βαρωσίων στα τέλη του 2020 είναι ο στόχος της «κυβέρνησης» των κατεχόμενων στην Κύπρο, όπως δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Φοξ.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο «πρωθυπουργό», τα Βαρώσια πρέπει να ανοίξουν «από άποψης ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

«Η "κυβέρνησή" μας συνεχίζει την αποφασιστικότητά της για τα Βαρώσια. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τα Βαρώσια μέχρι το τέλος του 2020» τόνισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι απειλούν ότι θα ανοίξουν τη σφραγισμένη Αμμόχωστο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περίκλειστη πόλη,  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την Αμμόχωστο.

Για το Κυπριακό ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «κατ’ εμάς δεν είναι δυνατόν ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός με τους Ε/κ», υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος των Ε/κ είναι το ενιαίο κράτος». Ανέφερε ακόμη ότι οι Τ/κ δεν θα εγκαταλείψουν «ποτέ μα ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας».

Σε άλλη συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω των δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν είμαστε σταθεροί σε αυτό τον αγώνα οπωσδήποτε θα πάρουμε τα δικαιώματά μας», ανέφερε.

Για την τριμερή στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, ο κ. Τατάρ είπε ότι πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

«Αφού δεν υπάρχει αλλαγή εδάφους, τί θα συζητήσουμε;», διερωτήθηκε αναφέροντας ότι στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν υπήρξε πρόοδος εδώ και δύο χρόνια.

Για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήταν μεγάλο λάθος ακόμη και που άνοιξε το θέμα».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή