Αγελάδες κολυμβήτριες αποστάσεων

Αγελάδες κολυμβήτριες αποστάσεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις αγελάδες, οι οποίες από ένα νησί της Βόρειας Καρολίνας παρασύρθηκαν στη θάλασσα με το πέρασμα του τυφώνα «Ντόριαν», βρέθηκαν ζωντανές και καλά στην υγεία τους αφού προφανώς είχαν κολυμπήσει αρκετά χιλιόμετρα. Οι αγελάδες ανήκουν σε ένα κοπάδι από το νησί Τσένταρ αυτής της αμερικανικής πολιτείας, αλλά είχαν παρασυρθεί τον Σεπτέμβριο από ένα «μίνι τσουνάμι» που είχε προκαλέσει ο τυφώνας «Ντόριαν». Αξιωματούχοι του εθνικού πάρκου, που εντόπισαν τα ζώα,  εκτιμούν ότι οι αγελάδες κολύμπησαν περίπου 8 χιλιόμετρα για να βγουν στη στεριά.

Τα ζώα θεωρούνταν από όλους νεκρά, μέχρι τη στιγμή, περίπου ένα μήνα μετά τον τυφώνα «Ντόριαν», που το προσωπικό της παραλίας Κέιπ Λούκαουτ εντόπισε μία από τις αγελάδες στο εθνικό πάρκο της νήσου Αουτερ Μπανκς να βόσκει αμέριμνη.  Πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν και οι άλλες δύο αγελάδες. Οι Αρχές παρακολούθησαν τα ζώα άλλες δύο φορές προτού αποφασίσουν να επέμβουν. Τώρα, μετά τον εντοπισμό τους, η τοπική κοινωνία προσπαθεί να εκπονήσει ένα σχέδιο για να μεταφερθούν τα ζώα στα βοσκοτόπια τους, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να κολυμπήσουν.

Είναι γνωστό πως οι αγελάδες είναι εξαιρετικά επιδέξιες κολυμβήτριες, αλλά προτιμούν τις μικρές αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες μέτρα. Το γεγονός ότι καταφέραν να κολυμπήσουν περίπου οκτώ χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή βρισκόταν εν μέσω τυφώνα, σίγουρα είναι ένα αξιομνημόνευτο κατόρθωμα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του εθνικού πάρκου τόνισε χθες ότι τα ζώα είναι πολύ τυχερά που δεν παρασύρθηκαν στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. «Πρέπει να κολύμπησαν μια απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων μέχρι να βγουν στη στεριά.

Οι αγελάδες και όλα τα άλογα παρασύρθηκαν όταν το νερό γύριζε πίσω στα ανοικτά. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη και πώς σώθηκαν τα ζώα, αλλά σίγουρα αυτές οι αγελάδες έχουν μια συγκλονιστική ιστορία να διηγηθούν», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του εθνικού πάρκου. Ο τυφώνας «Ντόριαν» πέρασε στις αρχές Σεπτεμβρίου από το σύμπλεγμα νησιών Αουτερ Μπανκς της Βόρειας Καρολίνας συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες. Από εκεί μετακινήθηκε στις Μπαχάμες, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή