Κόρμπιν: Δωρεάν Διαδίκτυο σε κάθε σπίτι

Κόρμπιν: Δωρεάν Διαδίκτυο σε κάθε σπίτι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δωρεάν ευρυζωνικό Διαδίκτυο για όλους υποσχέθηκε χθες ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, σημειώνοντας ότι το ψηφιακό χάσμα πλήττει κυρίως τους κατοίκους της υπαίθρου. Ο Κόρμπιν υποσχέθηκε εθνικοποίηση της υπηρεσίας της British Telecom που είναι αρμόδια για το Ιντερνετ, καθώς μόνο το πιο προνομιούχο 10% των βρετανικών νοικοκυριών απολαμβάνει ικανοποιητικές ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

«Αυτό που κάποτε ήταν πολυτέλεια τώρα είναι απαραίτητη υπηρεσία», είπε ο επικεφαλής των Εργατικών. «Πιστεύω ότι είναι υπερβολικά σημαντικό για να το αφήσουμε στις εταιρείες. Μόνο η κυβέρνηση έχει την ικανότητα σχεδιασμού, την οικονομία κλίμακας και τη φιλοδοξία να αναλάβει κάτι τέτοιο», προσέθεσε. Στο βιντεάκι, μέσα από το οποίο διαφημίζουν τη μετατροπή του Διαδικτύου σε κοινό αγαθό, οι Εργατικοί παρουσιάζουν ηλικιωμένους που ζουν στην ύπαιθρο και παραπονιούνται για το γεγονός ότι το Ιντερνετ στην περιοχή τους είναι τόσο αργό που δεν μπορούν να μιλήσουν μέσω Skype με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Κόρμπιν: Δωρεάν Διαδίκτυο σε κάθε σπίτι-1

«Αυτό που κάποτε ήταν πολυτέλεια τώρα είναι απαραίτητη υπηρεσία», είπε ο επικεφαλής των Εργατικών.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την ιδέα «κομμουνιστική τρέλα», ενώ καταφέρθηκε συνολικά εναντίον του ριζοσπαστικού εκλογικού προγράμματος των Εργατικών, που θα ανακοινωθεί λεπτομερώς την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι φοβερά τρομακτικό, καταστροφικό για αυτή τη χώρα», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος την πολιτική κληρονομιά της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τζόνσον, γόνος εύπορης οικογένειας, με σπουδές σε σχολεία της ελίτ και ζωή πολύ απομακρυσμένη από αυτή του μέσου Βρετανού, δεν μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα των απλών ανθρώπων. Οι εικόνες, στις οποίες εμφανίζεται να προσπαθεί, ματαίως, να χειριστεί μια σφουγγαρίστρα μετά την επίσκεψη σε πλημμυροπαθείς, σχολιάστηκαν χθες το πρωί στο BBC, με τον Τζόνσον, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, να πασχίζει να απαντήσει στην ερώτηση «με ποιο τρόπο μπορείτε να πείτε ότι είστε σε θέση να συνδεθείτε με τη μέση βρετανική οικογένεια;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή