Εξ οικείων βέλη δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ

Εξ οικείων βέλη δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εν ενεργεία αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ήρθαν να επιβαρύνουν τη θέση του Ντόναλντ Τραμπ στην τρίτη δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, που εξετάζει το ενδεχόμενο παραπομπής του, ενισχύοντας τις κατηγορίες των Δημοκρατικών ότι χρησιμοποίησε το προεδρικό αξίωμα για να εκθέσει πολιτικό του αντίπαλο, με τη βοήθεια ξένης χώρας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πληροφοριών κατέθεσαν ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν, ανώτατος αξιωματούχος για θέματα Ουκρανίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, και η Τζένιφερ Γουίλιαμς, σύμβουλος του αντιπροέδρου Μάικ Πενς για θέματα εθνικής ασφαλείας. Και οι δύο ήταν παρόντες στην επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 25 Ιουλίου.  Γεννημένος στην Ουκρανία, εγκατεστημένος στις ΗΠΑ σε ηλικία τριών ετών και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ο Βίντμαν προσήλθε στην επιτροπή με την μπλε στολή του στρατού, φορτωμένος με μετάλλια. Η αρχική του δήλωση ήταν επίσης φορτωμένη με συναισθηματικά φορτισμένες αναφορές.

Επί της ουσίας, ο Βίντμαν χαρακτήρισε «ανάρμοστο» το τηλεφώνημα του Τραμπ, επειδή «ζητούσε από μια ξένη κυβέρνηση να ερευνήσει έναν Αμερικανό πολίτη και πολιτικό του αντίπαλο», δηλαδή τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Από την πλευρά της, η Γουίλιαμς χαρακτήρισε «ασυνήθιστο» το τηλεφώνημα, καθώς αφορούσε «ένα εσωτερικό πολιτικό ζήτημα». Αύριο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κατάθεση του Γκόρντον Σόντλαντ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. και χρηματοδότη των Ρεπουμπλικανών. Στο μεταξύ, ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ, Σον Κόνλεϊ, διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος εισήχθη το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο γιατί ένιωσε πόνο στο στήθος, βεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για προγραμματισμένες εξετάσεις ρουτίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή