Σε θέση άμυνας ο Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις

Σε θέση άμυνας ο Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα επίθεση στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε προχθες έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, στον απόηχο της επιβαρυντικής για τον ίδιο κατάθεσης του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ε.Ε. Γκόρντον Σόντλαντ.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και εγώ προσωπικά είχαμε μια σπουδαία ημέρα χθες αναφορικά με την απάτη της παραπομπής, αλλά όταν γύρισα στον Λευκό Οίκο και κοίταξα την κάλυψη του θέματος από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν σαν να μιλάνε για μια άλλη υπόθεση. Ψεύτικες και βρώμικες ειδήσεις!», σχολίασε στο Twitter. Σε ένα άλλο σχόλιό του, υποσχέθηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα οικονομικά του πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, κάτι για το οποίο από καιρό πίεζαν οι αντίπαλοί του.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προσπαθήσει να αγκιστρωθεί από ένα στιγμιότυπο της πολύωρης κατάθεσης Σόντλαντ, όπου ο πρεσβευτής ανακάλεσε στη μνήμη του ότι, σε μια επικοινωνία τους, ο Τραμπ τον βεβαίωσε ότι «δεν θέλει τίποτα» από την Ουκρανία και ότι «δεν υπάρχει δούναι και λαβείν» ανάμεσα σε αυτόν και στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι.

Προχθες, συνεχίστηκαν για πέμπτη ημέρα οι ανοικτές συνεδριάσεις της επιτροπής της Βουλής που εξετάζει το ενδεχόμενο παραπομπής του Τραμπ, με καταθέσεις του Ντέιβιντ Χολμς, μέλους του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, και της Φιόνα Χιλ, υπεύθυνης του τμήματος Ευρώπης και Ρωσίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Ο Χολμς επιβεβαίωσε ότι άκουσε τον πρόεδρο Τραμπ να ρωτάει τον Σόντλαντ πώς πάνε οι «έρευνες», την επομένη του επίμαχου τηλεφωνήματός του στον Ζελένσκι, στις 25 Ιουλίου, όπου τον πίεσε να διερευνήσει την υπόθεση Μπάιντεν.

Ρωσικό αφήγημα

Από την πλευρά της, η Χιλ καυτηρίασε τις αιτιάσεις υποστηρικτών του Τραμπ στο Κογκρέσο, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν η Ρωσία, αλλά η Ουκρανία εκείνη που παρενέβη (προφανώς υπέρ της Χίλαρι Κλίντον) στις εκλογές του 2016. «Είναι ένα φανταστικό αφήγημα, που κατασκευάστηκε και διαδίδεται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», τόνισε η Χιλ.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ φαίνεται να λειτουργεί συσπειρωτικά στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Στο προχθεσινό ντιμπέιτ των δέκα επικρατέστερων υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, που έγινε στην Ατλάντα, η μεταξύ τους αντιπαράθεση ήταν σε πολύ χαμηλότερους τόνους από προηγούμενες αναμετρήσεις τους, καθώς όλοι φρόντισαν να δώσουν την εικόνα του ενιαίου μετώπου απέναντι στον Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή