Ματαιώθηκε η επίδειξη της Victoria’s Secret

Ματαιώθηκε η επίδειξη της Victoria’s Secret

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ματαίωσε την ετήσια επίδειξη μόδας του ο διεθνής οίκος εσωρούχων –και όχι μόνο– Victoria’s Secret, εξαιτίας των διαρκώς μειούμενων ποσοστών τηλεθέασης και της δριμύτατης κριτικής που δέχεται ότι η επίδειξη είναι σεξιστική, αναχρονιστική και μη πολυπολιτισμική.

Η επίδειξη άρχισε να πραγματοποιείται το 1995 και εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό γεγονός της ποπ κουλτούρας, αποτελώντας  «μαγνήτη» για εκατομμύρια τηλεθεατών.

Πέρυσι, ωστόσο, καταγράφηκε δραματική μείωση των ποσοστών τηλεθέασης και ταυτόχρονα γιγάντωση της δυσμενούς κριτικής.

Η μητρική εταιρεία του οίκου, L Brands, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι σημαντικό να εξελιχθεί η στρατηγική μάρκετινγκ που εφαρμόζει. «Μελετάμε τους τρόπους που θα μας επιτρέψουν τον επαναπροσδιορισμό της μάρκας και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να μεταφέρουμε στους πελάτες μας», τόνισε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου L Brands, Στιούαρτ Μπεργκντοέφερ, μιλώντας σε επενδυτές. «Οπως και να έχει, η επίδειξη μόδας ήταν μια εξαιρετική πτυχή της Victoria’s Secret και ένα εντυπωσιακό επίτευγμα από πλευράς μάρκετινγκ».

Διάσημα μοντέλα

Η ετήσια επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret ήταν, από το ξεκίνημά της, ένα αξιομνημόνευτο γεγονός με παγκόσμια κάλυψη και με συμμετοχή κάποιων από τα διασημότερα και πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα παγκοσμίως. Αλλωστε, η επίδειξη του οίκου υπήρξε ορόσημο για τη σταδιοδρομία μοντέλων όπως η Αμερικανίδα Τάιρα Μπανκς, η Γερμανίδα Χάιντι Κλουμ και η Αυστραλή Μιράντα Κερ.

Τη χρονιά που πέρασε, η συνέντευξη του Eντ Ράζεκ, τότε επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του οίκου, στη Vogue, προκάλεσε κατακραυγή, καθώς είχε δηλώσει ότι τα «διεμφυλικά μοντέλα» δεν έχουν θέση στην πασαρέλα της Victoria’s Secret. Η L Brands, εξάλλου, βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας της φιλικής σχέσης που συνέδεε τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του ομίλου, Λες Ουέξνερ, με τον αυτόχειρα παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταϊν.

Ο Ουέξνερ είχε προσλάβει τον Επσταϊν ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο στο κελί της φυλακής όπου κρατείτο, κατηγορούμενος για σωματεμπορία, ως σύμβουλο, αλλά διέκοψε τις σχέσεις μαζί του το 2007, κατηγορώντας τον για κατάχρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή