Συρία: Η Τουρκία δεν θα εξαπολύσει νέα στρατιωτική επίθεση

Συρία: Η Τουρκία δεν θα εξαπολύσει νέα στρατιωτική επίθεση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Η Τουρκία συμμορφώνεται πλήρως με τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξε με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη βορειοανατολική Συρία και δεν επαναλαμβάνει τη στρατιωτική επίθεσή της. Η Αγκυρα κατέληξε σε χωριστές συμφωνίες με τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα, για την απομάκρυνση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από μια λωρίδα εδάφους στη βορειοανατολική Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία σε αντάλλαγμα σταμάτησε τη στρατιωτική επίθεσή της εναντίον της πολιτοφυλακής. Ωστόσο, προηγουμένως είχε δηλώσει ότι ούτε η Ρωσία ούτε οι ΗΠΑ είχαν τηρήσει τη δική τους πλευρά της συμφωνίας και απείλησε να εξαπολύσει νέα επιχείρηση.

Η πηγή ασφαλείας δήλωσε χθες πως η Τουρκία απαντά στις επιθέσεις της YPG στην περιοχή στο πλαίσιο της αυτοάμυνας. Την Κυριακή, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα βορειοδυτικό χωριό, ύστερα από συγκρούσεις με άνδρες της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και από τα δύο στρατόπεδα.

Οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια επιχείρηση τετράμηνης διάρκειας, στις αρχές του έτους, κατά του τελευταίου προπυργίου της αντιπολίτευσης, της Ιντλίμπ, όπου κυριαρχούν ακραία στοιχεία. Η επιχείρηση υποχρέωσε εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Μια εύθραυστη εκεχειρία σταμάτησε την προέλαση στα τέλη Αυγούστου, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει επανειλημμένως παραβιαστεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή