«Σκοτεινός» τουρισμός στην εμπόλεμη Συρία

«Σκοτεινός» τουρισμός στην εμπόλεμη Συρία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Κύμα Δυτικών τουριστών αναμένεται στη Συρία, καθώς ο Μπασάρ αλ Ασαντ επεκτείνει την κυριαρχία του στα τελευταία προπύργια της αντικυβερνητικής αντίστασης, βορειοδυτικά της χώρας. Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις όλων των δυτικών κυβερνήσεων, ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες άρχισαν να προσφέρουν «περιπετειώδεις» εκδρομές στη Συρία, όπως αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Συγχρωτισθείτε με ντόπιους, περνώντας από κατεστραμμένα χωριά. Επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους καλυμμένους από πέπλο καταστροφής και βιώστε τη διάσημη νυχτερινή ζωή στο κέντρο της Δαμασκού», αναφέρει διαφήμιση ταξιδιωτικού γραφείου που προσφέρει εμπειρίες «σκοτεινού τουρισμού», όπως αποκαλείται η επίσκεψη σε πολεμικές ζώνες. Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ το ήμισυ του πληθυσμού των 22 εκατομμυρίων έχει εγκαταλείψει τις οικίες του.

Οι περισσότερες εκδρομές στη χώρα έχουν διάρκεια μιας εβδομάδας και περιλαμβάνουν επίσκεψη στην παλιά πόλη της Δαμασκού, στο κάστρο Κρακ των Ιπποτών, έξω από τη Χομς, και στην αρχαία ρωμαϊκή Παλμύρα, στην ανατολική έρημο της χώρας. Μόνο το κινεζικό ταξιδιωτικό γραφείο «Νέοι Πιονιέροι» περιλαμβάνει επίσκεψη στο Χαλέπι, το οποίο ανακατέλαβε ο συριακός κυβερνητικός στρατός από την αντικυβερνητική αντίσταση το 2016, προκαλώντας την καταστροφή της μισής πόλης του ενός εκατομμυρίου κατοίκων. Η «εκδρομή» αυτή κοστίζει 1.500 ευρώ, ενώ στο ποσό δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, το κόστος της βίζας και η ταξιδιωτική ασφάλεια. Δύο ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία εγκαινίασαν αυτόν τον μήνα αντίστοιχες «περιπετειώδεις» εκδρομές στη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή