Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (φωτογραφίες)

Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (φωτογραφίες)

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 5.000 αγροτικά οχήματα και τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές καταφθάνουν σήμερα στο Βερολίνο από όλη την Γερμανία, προκειμένου να λάβουν μέρος σε μεγάλη διαδήλωση κατά της δέσμης μέτρων για την αγροτική παραγωγή που παρουσίασε η γερμανική κυβέρνηση.

Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (φωτογραφίες)-1

Χιλιάδες τρακτέρ κατευθύνονται προς την Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου ήδη εκατοντάδες έχουν αποκλείσει τον χώρο της πλατείας. 

Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (φωτογραφίες)-2

Η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης διεξάγεται με εξαιρετική δυσκολία ενώ στους αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Βερολίνο είχαν σχηματιστεί ήδη από χθες το βράδυ κομβόι έως και 20 χιλιομέτρων. 

Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (φωτογραφίες)-3

Οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην χρήση φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των αποθεμάτων νερού. Είναι ενδεικτικό ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και οριστική κατάργηση της χρήσης του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη από το 2023.

Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (φωτογραφίες)-4

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή