ΗΠΑ: Η κλήτευση Μαγκάν ανοίγει τον δρόμο για νέες καταθέσεις

ΗΠΑ: Η κλήτευση Μαγκάν ανοίγει τον δρόμο για νέες καταθέσεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον πρώην νομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Μαγκάν, κάλεσε ως μάρτυρα η επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει τις κατηγορίες κατά του προέδρου Nτόναλντ Τραμπ. Η επιτροπή θέλει να εξετάσει τον Μαγκάν για την υπόθεση παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για σχέσεις μεταξύ εκστρατείας Τραμπ και Ρωσίας και δεν σχετίζεται με την ξεχωριστή έρευνα για το αίτημα του Τραμπ προς τις Αρχές της Ουκρανίας, για έρευνα εις βάρος του Τζο Μπάιντεν και του υιού του, Χάντερ.

Σε χθεσινές δηλώσεις της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου  Στέφανι Γκρίσαμ ανέφερε ότι η προεδρία θα καταθέσει ένσταση κατά της κλήτευσης του Μαγκάν, επιμένοντας ότι κάθε στέλεχος της προεδρίας απολαμβάνει πλήρη ασυλία. Στην απόφασή της, η δικαστής Τζάκσον αποφάνθηκε πως τέτοια ασυλία δεν ευσταθεί νομικά και ότι οι κλητευθέντες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ενόρκως. Αγνωστο παραμένει εάν η κατάθεση του Μαγκάν θα περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις. Ο εισαγγελέας Μιούλερ κατέληξε στο πόρισμά του ότι του ήταν αδύνατο να απαλλάξει τον Αμερικανό πρόεδρο από κάθε υπόνοια παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ωστόσο πως τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για άσκηση δίωξης εναντίον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή