Ταϊλάνδη: Αγριο ελάφι βρέθηκε νεκρό με επτά κιλά σκουπιδιών στο στομάχι του

Ταϊλάνδη: Αγριο ελάφι βρέθηκε νεκρό με επτά κιλά σκουπιδιών στο στομάχι του

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα άγριο ελάφι που πέθανε σε ένα εθνικό πάρκο άγριας ζωής στη βόρεια Ταϊλάνδη, βρέθηκε με επτά κιλά σκουπιδιών στο στομάχι του, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Αντρικά εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, φακελάκια στιγμιαίου καφέ, πλαστικά γάντια, ακόμη και μία μικρή πετσέτα, ήταν μερικά από τα πράγματα που βρέθηκαν μέσα στο νεκρό αρσενικό ζώο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πάρκου, το ελάφι πρέπει να τρεφόταν με όλα τα προαναφερθέντα «για πολύ καιρό» πριν από τον θάνατο του. Όπως προσέθεσε ο ίδιος, οι αρμόδιοι που εξέτασαν το νεκρό ζώο, πιστεύουν ότι τα πλαστικά μπλόκαραν το πεπτικό του σύστημα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του. Ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις αιτίες θανάτου του, προσέθεσε.

Ο θάνατος του αρσενικού ελαφιού προκάλεσε κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την αδιαφορία των επισκεπτών του πάρκου, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους κάθε λογής απορρίμματα, με τις συνέπειες για την άγρια ζωή να είναι καταστροφικές.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του πάρκου, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα «πλάνο τριών φάσεων», ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα και να υπάρξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από πλευράς των επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Οι θλιβερές επιπτώσεις για την άγρια ζωή από την αλόγιστη χρήση πλαστικού στην Ταϊλάνδη είχαν τραβήξει τα βλέμματα και νωρίτερα αυτή τη χρονιά, όταν πέθανε από κατανάλωση πλαστικού ένα μωρό ντιγκόνγκ (θαλάσσιο μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο), λόγω επιπλοκών στο στομάχι του.

Σύμφωνα με την Greenpeace, στη χώρα υπάρχει παντελής έλλειψη μέτρου όσον αφορά τη χρήση του πλαστικού, με περίπου 75 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες να καταλήγουν ετησίως στα σκουπίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή