Μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Twitter

Μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Twitter

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. «Μεγάλο ξεκαθάρισμα» ανήγγειλε η δημοφιλής εφαρμογή δημοσίευσης σύντομων μηνυμάτων Twitter, με την κατάργηση όλων των λογαριασμών που παρέμειναν ανενεργοί τους τελευταίους έξι μήνες, εφόσον δεν έχουν συνδεθεί στην εφαρμογή μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου.

Η κατάργηση των λογαριασμών θα περιλαμβάνει τους χρήστες που  δεν βρίσκονται πια εν ζωή, εκτός αν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή κάποιος φίλος εξασφαλίσει τους κωδικούς πρόσβασης και συνδεθεί αντί του αποθανόντος. Είναι η πρώτη φορά που το Twitter αφαιρεί τόσο μεγάλο αριθμό λογαριασμών, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Guardian. Η διοίκηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή αφορά τους χρήστες που δεν ενέκριναν τους νέους όρους χρήσης της δημοφιλούς εφαρμογής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας συμπλήρωσε ότι η αφαίρεση ανενεργών λογαριασμών θα ενισχύσει την αξιοπιστία του Twitter και θα προσφέρει ακριβέστερη εικόνα της επιρροής ορισμένων δημοφιλών χρηστών της εφαρμογής. Η πρώτη ομάδα αφαίρεσης ανενεργών λογαριασμών θα αφορά όσους έχουν δημιουργηθεί εκτός των ΗΠΑ. Η εταιρεία χαρακτηρίζει ανενεργούς όσους λογαριασμούς δεν έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ το Twitter επέμεινε στην ανακοίνωσή του ότι το ξεκαθάρισμα δεν έχει κίνητρο την «απελευθέρωση» ονομάτων χρηστών και την «ανακύκλωσή» τους για νέους χρήστες. Μετά την κατάργηση ανενεργών λογαριασμών, στις 11 Δεκεμβρίου, τα ονόματα των καταργηθέντων λογαριασμών θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου, από άλλους χρήστες.

Στο μέλλον, το Twitter σχεδιάζει να εξετάσει τις περιπτώσεις χρηστών που ενεργοποιούν περιοδικώς τους λογαριασμούς τους, χωρίς όμως να συμμετέχουν ενεργώς στην ανταλλαγή μηνυμάτων. Η εταιρεία του Twitter χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους για να καθορίσει εάν ένας χρήστης είναι πραγματικό πρόσωπο ή ρομπότ, με αποστολή την αναμετάδοση μηνυμάτων και στόχο την ταχύτερη διασπορά τους.

Το Twitter έχει στείλει ήδη μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες που επηρεάζονται από τη διακοπή λειτουργίας των λογαριασμών τους. Παρότι δεν έχει διευκρινίσει πόσοι λογαριασμοί απειλούνται με κατάργηση, εκτιμάται από ειδικούς ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια. Το ξεκαθάρισμα δεν αφορά τους χρήστες που το Twitter θεωρεί ενεργούς και συνδέονται στην πλατφόρμα του τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία, το Twitter διαθέτει 145 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες, οι οποίοι έχουν οπτική πρόσβαση στις διαφημίσεις της ιστοσελίδας. Η πρόσβαση στις διαφημίσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο η πλατφόρμα εξασφαλίζει την κερδοφορία της.

Η εταιρεία του Twitter αποφάσισε να μην υιοθετήσει τη δυνατότητα που προσφέρει το Facebook στους χρήστες του και αφορά προσωρινή διακοπή –«πάγωμα»– λειτουργίας του λογαριασμού τους σε περίπτωση ανάρμοστων επιθέσεων ή εκφοβισμού εναντίον τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή