Πρόθυμοι οι Ταλιμπάν να διαπραγματευθούν με ΗΠΑ

Πρόθυμοι οι Ταλιμπάν να διαπραγματευθούν με ΗΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Ετοιμοι να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ δήλωσαν χθες οι Ταλιμπάν, μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τραμπ στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, με αφορμή την εορτή των Ευχαριστιών. Η επίσκεψη Τραμπ, που ήταν η πρώτη του στην ασιατική χώρα, πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ουάσιγκτον και Ταλιμπάν. «Οι Ταλιμπάν θέλουν συμφωνία και θα συναντηθούμε μαζί τους. Τώρα θέλουν και κατάπαυση του πυρός και εκτιμώ ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αμέσως μετά την άφιξή του στο Αφγανιστάν.

Ο Ζαμπουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, είπε χθες ότι οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην Ντόχα του Κατάρ. Οι ΗΠΑ διαθέτουν αυτή τη στιγμή 13.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, καθώς και χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό από χώρες του ΝΑΤΟ. Περίπου 2.400 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί, μετά την αμερικανική εισβολή το 2001. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στην Μπαγκράμ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι, ενώ συναντήθηκε και με Αμερικανούς στρατιώτες, στους οποίους σερβίρισε –όπως επιτάσσει η παράδοση– εορταστικό γεύμα γαλοπούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή