Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τρομοκρατική επίθεση, με ανεξιχνίαστο προς το παρόν κίνητρο, αντιμετωπίζει η μητροπολιτική αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες, στις 2 το μεσημέρι, στη Γέφυρα του Λονδίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας τραυμάτισε πέντε άτομα με μαχαίρι, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, στην κεντρική γέφυρα. Λίγο αργότερα, το βρετανικό κανάλι Sky News μετέδωσε πως υπάρχει ακόμα ένας νεκρός από το περιστατικό, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, γεγονός που επιβεβαίωσε το βράδυ η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας.

Ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νιλ Μπάσου χαρακτήρισε το μυστηριώδες συμβάν τρομοκρατική επίθεση, λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο προειδοποίησε πως είναι ακόμη νωρίς για να εξακριβωθούν περαιτέρω τα γεγονότα. «Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της μητροπολιτικής αστυνομίας έχουν ξεκινήσει ήδη εντατική έρευνα, αλλά πρέπει να τονίσω πως διατηρούμε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το κίνητρο», δήλωσε ο Μπάσου στους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής συμπλήρωσε πως ο δράστης έφερε έναν μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και ότι οι αστυνομικοί της πόλης θα περιορίσουν την κυκλοφορία έως ότου εξασφαλίσουν πως δεν υπάρχει άλλη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε πως ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Δεύτερη φορά

Τον Ιούνιο του 2017, η Γέφυρα του Λονδίνου είχε γίνει και πάλι το σκηνικό τρομοκρατικής ενέργειας, όταν τρεις δράστες που οδηγούσαν ένα βαν έπεσαν πάνω σε δεκάδες πεζούς που διέσχιζαν την κεντρική γέφυρα, προκαλώντας συνολικά οκτώ θανάτους και 48 τραυματισμούς. Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε αργότερα πως υπεύθυνοι για την επίθεση ήταν οι αγωνιστές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή