ΚΟΣΜΟΣ

Γάμος α λα ιταλικά, με πρόταση στη Βουλή (βίντεο)

Γάμος α λα ιταλικά, με πρόταση στη Βουλή (βίντεο)

Είναι βέβαιο ότι, αν κάποιος ρωτούσε ποια είναι η πιο ρομαντική τοποθεσία της Ιταλίας, οι απαντήσεις θα περιλάμβαναν τη Βενετία, τη Φλωρεντία ή τη Ρώμη. Ωστόσο, αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει πλέον και στο ιταλικό Κοινοβούλιο, το οποίο «βίωσε» την Πέμπτη μια ιδιαίτερη συνεδρίαση – όχι λόγω κάποιων βαρυσήμαντων εξαγγελιών μελών της κυβέρνησης ή λυσσωδών αντιπαραθέσεων μεταξύ των βουλευτών. Προχθές, η ιταλική Βουλή έγινε δημόσιο βήμα για μια πρόταση γάμου και για όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης.

Ο βουλευτής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Φλάβιο ντι Μούρο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική συζήτηση αφορούσε ένα σημαντικό θέμα (τα έργα αποκατάστασης των σεισμοπαθών της χώρας), επωφελήθηκε από την ευκαιρία της παρέμβασής του για να κάνει πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του, Ελίζα ντε Λέο, που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της Βουλής για το κοινό.

«Συγχωρήστε με που διακόπτω τη σημαντική τούτη διαδικασία, αλλά για εμένα αυτή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα», δήλωσε από τα μικρόφωνα του Κοινοβουλίου ο Ντι Μούρο. Σκύβοντας, έπιασε το κουτάκι με το δαχτυλίδι και, απευθυνόμενος στα θεωρεία, ρώτησε: «Ελίζα, θέλεις να με παντρευτείς;» Η κίνηση του βουλευτή της Λέγκας –η οποία θύμισε σε πολλούς αντίστοιχες πρακτικές που συνηθίζονται σε άλλους χώρους, όπως τηλεοπτικές εκπομπές ή αμερικανικά γήπεδα, αλλά σίγουρα όχι σε κοινοβουλευτικά έδρανα– προκάλεσε το χειροκρότημα των συναδέλφων του στη Λέγκα, οι οποίοι στέκονταν όρθιοι και του φώναζαν: «Είσαι μεγάλος!».

Ωστόσο, η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, ήταν να ανακαλέσει τους πάντες στην τάξη, τονίζοντας: «Κατανοώ την περίσταση, όμως δεν θεωρώ προσήκον να χρησιμοποιείται μια κοινοβουλευτική παρέμβαση για τέτοιο σκοπό». 

Οπως έγινε γνωστό, η Ελίζα δέχθηκε την πρόταση, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της τελετής.

Τo βίντεο με την πρόταση γάμου έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.