ΚΟΣΜΟΣ

Με πυροσβεστήρα και χαυλιόδοντα φάλαινας κατεδίωξαν τον δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο (βίντεο)

Με πυροσβεστήρα και χαυλιόδοντα φάλαινας κατεδίωξαν τον δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο (βίντεο)

Με έναν πυροσβεστήρα και έναν χαυλιόδοντα θαλασσίου θηλαστικού κατεδίωξαν τον δράστη της ένοπλης επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο, δύο πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο προτού έρθει η αστυνομία και εξουδετερώσει τον 28χρονο Ουσμάν Καν.

Ενας από αυτούς χρησιμοποίησε την πίεση του νερού από έναν πυροσβεστήρα για να τον εξουδετερώσει, ενώ ένας δεύτερος τον χτυπούσε με το χαυλιόδοντα ενός νάρβαλ, (μονόκερου φάλαινας), που εκτίθετο στο Μέγαρο των Ιχθυοπωλών. Μεταξύ των υπολοίπων πολιτών που έσπευσαν να ακινητοποιήσουν το δράστη ήταν και εν ενεργεία  αστυνομικός των μέσων συγκοινωνιών του Λονδίνου.

Ο  Ουσμάν Καν είχε καταδικαστεί ως μέλος τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε να επιτεθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2010.

Μέλος ενός μικρού «πυρήνα» εννέα τζιχαντιστών από το Στόουκ-ον-Τρεντ, το Κάρντιφ και το Λονδίνο, ο Khan και οι συγκατηγορούμενοι του καταδικάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2012.

Με πυροσβεστήρα και χαυλιόδοντα φάλαινας κατεδίωξαν τον δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο (βίντεο)-1

Μεταξύ άλλων, σχεδίαζαν να ιδρύσουν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιstών, σε οικόπεδο που ανήκε στην οικογένειά του στο Κασμίρ.

Σήμερα το πρωί, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητεί άλλους υπόπτους μετά την χθεσινή επίθεση

Η αστυνομία θα εξετάσει επίσης τους όρους που επιβάλλονται σε ανθρώπους, όπως ο δράστης της επίθεσης αυτής, σημείωσε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε παράλληλα στον ραδιοσταθμό του BBC, μετά την επιβεβαίωση από τις αρχές ότι ο 28χρονος Ούσμαν Καν όπως κατονόμασε τον δράστη είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και είχε αποφυλακιστεί πέρυσι.

«Υπάρχουν όροι που επιβάλλονται στους ανθρώπους σε αυτήν την περίπτωση και ένα από τα πράγματα που θα εξετάσει η αστυνομία είναι αυτοί οι όροι στο πλαίσιο της έρευνας" που διεξάγει για την επίθεση, σημείωσε στη δήλωση που έκανε στο BBC.

Με πυροσβεστήρα και χαυλιόδοντα φάλαινας κατεδίωξαν τον δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο (βίντεο)-2

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική από τις βρετανικές αρχές, στράφηκε εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στο Fishmonger's Hall κοντά στην Γέφυρα του Λονδίνου και συνέχισε έως ότου τέθηκε υπό έλεγχο από περαστικούς στη γέφυρα αυτή στο κέντρο της οικονομικής συνοικίας της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου πριν από δύο χρόνια είχε σημειωθεί άλλη αιματηρή επίθεση από ισλαμιστές μαχητές.