Καμερούν: Eπιβατικό αεροπλάνο δέχθηκε πυρά λίγο πριν την προσγείωση

Καμερούν: Eπιβατικό αεροπλάνο δέχθηκε πυρά λίγο πριν την προσγείωση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπιβατικό αεροπλάνο της Cameroon Airlines δέχτηκε σήμερα το πρωί πυρά καθώς πλησίαζε για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπαμέντα στο βορειοδυτικό Καμερούν, σε περιοχή όπου αυτονομιστές αντάρτες πολεμούν τον στρατό, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία.

Οι αυτονομιστές αντάρτες πυροβόλησαν το επιβατικό αεροπλάνο, είπε ο αρχηγός τους στο Reuters.

Η προγραμματισμένη πτήση από τη Ντουάλα προσγειώθηκε με ασφάλεια και δεν υπήρξαν θύματα, προστίθεται στην ανακοίνωση της Cameroon Airlines που επιβεβαιώνει την επίθεση. Η αεροπορική εταιρία κάνει αποτίμηση των ζημιών.

«Χάρη στη γενναιότητα του κυβερνήτη, το αεροσκάφος προσγειώθηκε ομαλά παρά την επίπτωση στην άτρακτό του», υπογράμμισε.

Η αγγλόφωνη δυτική πλευρά του Καμερούν είναι πεδίο μάχης από το 2017 μεταξύ του στρατού και των ανταρτών που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κράτος αποσχισμένο από το Καμερούν που θα ονομάζεται Αμπαζονία. Οι πολίτες ήταν από την αρχή τα θύματα της σύγκρουσης. Η κρίση έχει στοιχίσει τη ζωή 3.000 και πλέον ανθρώπων και έχει εξαναγκάσει περισσότερους από 700.000 να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ωστόσο, το σημερινό περιστατικό δείχνει να σηματοδοτεί την κλιμάκωση του κινδύνου που αντιμετωπίζουν όσοι ταξιδεύουν από και προς την πλούσια δασική περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή