Τσαβούσογλου: Η Ε.Ε. «κακόμαθε» την Κύπρο

Τσαβούσογλου: Η Ε.Ε. «κακόμαθε» την Κύπρο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ χαρακτήρισε ανόητη την αλληλεγγύη που υπάρχει εντός της Ε.Ε. μεταξύ των κρατών – μελών λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η Ενωση «κακόμαθε», κατά την έκφρασή του, την Κύπρο.

«Ισχυρή πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας σήμερα», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε ομιλία του στην Σύνοδο για την Περιοχή της Μεσογείου των νέων του ΑΚΡ.

«Τότε εμείς τί κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανένα τη δική μας υφαλοκρηπιδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη Γαλλία ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι είναι από τις χώρες της Ε.Ε. που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν», υποστήριξε.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή