ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθητές έξω από σχολείο στο Εσσεξ – Νεκρός ένας 12χρονος

Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθητές έξω από σχολείο στο Εσσεξ – Νεκρός ένας 12χρονος

Ένας 12χρονος μαθητής σκοτώθηκε σήμερα, όταν ένα αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε μαθητές έξω από το σχολείο τους στο Λόουτον του Έσσεξ της Αγγλίας, όπως ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων είναι τρία αγόρια ηλικίας 13 και 15 χρονών, μια 16χρονη μαθήτρια και μια 53χρονη γυναίκα. Τα τραύματά τους πάντως δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να απειλείται η ζωή τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο Λύκειο Ντέμπντεν. Ο δρόμος όπου βρίσκεται το σχολείο έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να την αποφεύγουν.

Ένας γονέας, η κόρη του οποίου παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, είπε στο Essex Live ότι «ένα Ford KA ανέβηκε στο πεζοδρόμιο από πίσω της» και χτύπησε δύο αγόρια. «Ήταν φρικτό να το βλέπεις. Όλοι έπαθαν σοκ», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την πορεία του.

Η αστυνομία, με ανάρτησή της στο Twitter, ζήτησε από τυχόν μάρτυρες να παράσχουν όποια πληροφορία διαθέτουν για το συμβάν. «Καλούμε τον κόσμο να μην κάνει εικασίες για τις συνθήκες ή τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η ενημέρωσή μας είναι ακριβής», τόνισε στο μήνυμα. Ήδη έχει ξεκινήσει επίσημη αστυνομική έρευνα για ανθρωποκτονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ