Μνημόσυνο για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο

Μνημόσυνο για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες στο Γκίλντχολ του Λονδίνου για να τιμήσει τη μνήμη των δύο νέων ανθρώπων που έπεσαν θύματα αμετανόητου τζιχαντιστή, το απόγευμα της Παρασκευής. Η επίθεση οδήγησε σε πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρωθυπουργό Τζόνσον να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για ισλαμική τρομοκρατία και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, να αποδίδει την ευθύνη στις περικοπές και την υποστελέχωση του σωφρονιστικού συστήματος.

Η 23χρονη Σάσκια Τζόουνς και ο 25χρονος Τζακ Μέριτ, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, μετείχαν στο πρόγραμμα «Learning Together», που φέρνει μαζί φοιτητές και κρατουμένους προκειμένου να διερευνήσουν την έννοια του δικαίου. Ο 28χρονος Ουσμάν Χαν, ως αποφυλακισθείς, βρισκόταν σε εκδήλωση του προγράμματος στο Fishmonger’s Hall, στις όχθες του Τάμεση, όταν επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον των παρευρισκομένων, σκοτώνοντας την Τζόουνς και τον Μέριτ και τραυματίζοντας τρεις άλλους. Ο Χαν έπεσε λίγο αργότερα νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου τον καταδίωκε ένας Πολωνός σεφ με μακρύ κέρας φάλαινας ναρβάλ και ένας άλλος αποφυλακισθείς, με πυροσβεστήρα.

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις, ο πατέρας του Τζακ Μέριτ, Ντέιβιντ, προειδοποίησε ότι ο γιος του «δεν θα ήθελε να χρησιμοποιηθεί ο θάνατος και η ζωή του ως όπλο για να διαιωνισθεί η ατζέντα μίσους, την οποία πολεμούσε με όλο του το είναι. Αυτό που θα ήθελε από εμάς, θα ήταν να περάσουμε από την πόρτα που ο ίδιος άνοιξε, σε έναν κόσμο όπου δεν κλειδώνουμε τους ανθρώπους και πετάμε το κλειδί, όπου δεν μειώνουμε τους προϋπολογισμούς των φυλακών και όπου εστιάζουμε στην επανένταξη, όχι στην εκδίκηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή