Αμηχανία, «χιούμορ» και διαξιφισμοί μπροστά στις κάμερες για Τραμπ – Μακρόν (βίντεο)

Αμηχανία, «χιούμορ» και διαξιφισμοί μπροστά στις κάμερες για Τραμπ – Μακρόν (βίντεο)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανείς προσπάθειες να απαλύνουν την ένταση που είχε προηγηθεί κατέβαλαν Τραμπ και Μακρόν στην κοινή  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Θα ήθελες να σου στείλω μερικούς μαχητές του ISIS; Μπορώ να σου δώσω. Μπορεί να πάρεις όσους θέλεις», είπε μειδιώντας ο Τραμπ.

Ο Μακρόν απάντησε μάλλον αυστηρά : «Ας είμαστε σοβαροί. Η πλειονότητα των τζιχαντιστών προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι έχετε ξένους μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη. Αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία του συνολικού προβλήματος που έχουμε στην περιοχή. Το βασικό είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές διοργανώσεις», είπε ο Μακρόν αμφισβητώντας ουσιαστικά την μόνιμη επωδό του Τραμπ ότι η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα έχει ηττηθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία με αφορμή την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, επιρρίπτοντας και πάλι την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στον προκάτοχό, τον Μπαράκ Ομπάμα, επειδή δεν πούλησε στην Τουρκία τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο αν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, είπε:

«Το εξετάζουμε τώρα και το συζητάμε», απάντησε στους δημοσιογράφους.

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία ήθελε να αγοράσει το δικό μας σύστημα Patriot και η κυβέρνηση του (πρώην προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα δεν τους έδινε και τους έδωσε μόνο όταν ήταν έτοιμοι (οι Τούρκοι) να αγοράσουν ένα άλλο σύστημα», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή