Μόσχα και Αγκυρα ετοιμάζουν νέο συμβόλαιο για τους S-400

Μόσχα και Αγκυρα ετοιμάζουν νέο συμβόλαιο για τους S-400

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσία και Τουρκία εργάζονται πάνω σε ένα συμβόλαιο για την παράδοση νέας παρτίδας στην Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της εταιρείας Rosoboronexport.

Η Μόσχα ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την Άγκυρα για την παράδοση νέας παρτίδας του αντιαεροπορικού συστήματος στο πρώτο μισό του νεόυ έτους, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής, κρατικής εταιρείας εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού, Αλεξάντερ Μιχέβ.

Η Τουρκία αγόρασε το σύστημα το καλοκαίρι και η Άγκυρα άρχισε να παραλαμβάνει συστοιχίες S-400 τον Ιούλιο. 

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία, οι συστοιχίες πυραύλων S-400 θα είναι επιχειρησιακές και «ετοιμοπόλεμες» πριν από την άνοιξη του 2020. 

Η απόφασή της Τουρκίας πυροδότησε νέα ένταση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, εταίρο της στο NATO, καθώς η Ουάσιγκτον εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η Ρωσία να αξιοποιήσει τα ραντάρ των S-400 προκειμένου να συγκεντρώσει δεδομένα και να αποτιμήσει τις δυνατότητες του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή