ΗΠΑ: Με αξιώσεις περιοδεύει στην Αϊόβα ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Με αξιώσεις περιοδεύει στην Αϊόβα ο Μπάιντεν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Φραστική αντιπαράθεση είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με παριστάμενο ψηφοφόρο της Αϊόβα, ο οποίος υπονόησε ότι ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, εξασφάλισε αδρά αμειβόμενη θέση στο διοικητικό συμβούλιο ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας.

«Είσαι ψεύτης, φίλε. Κανείς δεν είπε ότι ο γιος μου έκανε κάτι το μεμπτό», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε μέλος του κοινού προεκλογικής του εμφάνισης. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επιχειρήσει να εμφανίσει τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ ως ωφεληθέντες από τη θητεία του Μπάιντεν στην αντιπροεδρία, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τυχόν ατασθαλίες. Ο ανώνυμος θεατής της εκδήλωσης αμφισβήτησε επίσης την ικανότητα του Μπάιντεν να αναλάβει την προεδρία, εξαιτίας της ηλικίας του. Ο Τζο Μπάιντεν είναι 77 ετών. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του, προκαλώντας τον συνομιλητή του σε διαγωνισμό κάμψεων και σε τεστ ευφυΐας IQ, αποκαλώντας τον μάλιστα «χοντρό».

Η εκστρατεία Τραμπ δεν παρέλειψε να εκμεταλλευθεί το στιγμιότυπο από την προεκλογική εμφάνιση του Μπάιντεν στην Αϊόβα, σχολιάζοντας ότι  «παραφρόνησε». Η εκστρατεία του τέως αντιπροέδρου σημείωσε όμως ισχυρό πλήγμα κατά του Τραμπ, αφού κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε βίντεο όπου ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και άλλοι ηγέτες εμφανίζονται να κοροϊδεύουν τον Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. «Ο κόσμος γελάει. Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη τον οποίο ο κόσμος θα σέβεται», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο.

Σημαντική θεωρείται, επίσης, η στήριξη που προσέφερε στην εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. «Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως κάποιον που θα είναι ικανός να εγκαινιάσει από την πρώτη κιόλας ημέρα της προεδρίας του τη σκληρή δουλειά που θα απαιτήσει η επιδιόρθωση της ζημιάς που επέφερε στον κόσμο ο Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζον Κέρι.

Στο μεταξύ, σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα της υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν. Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην πρώτη θέση δημοτικότητας με 19%, ο Μπέρνι Σάντερς στη δεύτερη με 14%, ενώ η Ουόρεν έχει πέσει στο 9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή