Εμβληματικό φόρεμα της Νταϊάνα πουλήθηκε για πολύ λιγότερο από όσο είχε εκτιμηθεί

Εμβληματικό φόρεμα της Νταϊάνα πουλήθηκε για πολύ λιγότερο από όσο είχε εκτιμηθεί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμβληματική μπλε βελούδινη τουαλέτα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν είχε χορέψει με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο, το 1985, πουλήθηκε σε δημοπρασία την Δευτέρα στο Λονδίνο αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Το μακρύ, βραδινό φόρεμα σε χρώμα σκούρο μπλε που αποκαλύπτει τους ώμους, δια χειρός Βίκτορ Έντελσταϊν, διατέθηκε προς πώληση από τον οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου Κέρι Τέιλορ και η αξία του εκτιμάτο σε 289.000 ευρώ ως 347.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας εκτιμούσαν ότι η πριγκιπική τουαλέτα (το «φόρεμα του Τραβόλτα» όπως είναι γνωστό και ένα από τα αγαπημένα ρούχα της Νταϊάνα) θα έπιανε ακόμα και  400.000 ευρώ.

Εμβληματικό φόρεμα της Νταϊάνα πουλήθηκε για πολύ λιγότερο από όσο είχε εκτιμηθεί-1

Ωστόσο, στη διάρκεια της δημοπρασίας το φόρεμα δεν έπιασε αυτές τις τιμές και ο οργανισμός το πούλησε αργότερα.

Τελικά, η εμβληματική τουαλέτα  αγοράστηκε σε τιμή που ξεπέρασε μόλις τα 252.000 ευρώ από τον ανεξάρτητο φιλανθρωπικό οργανισμό Historic Royal Palaces–ο οποίος φροντίζει το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ και τον Πύργο του Λονδίνου καθώς και τους δημόσιους χώρους του Ανακτόρου του Κένσινγκτον όπου κατοικούσε η Νταϊάνα.

Εμβληματικό φόρεμα της Νταϊάνα πουλήθηκε για πολύ λιγότερο από όσο είχε εκτιμηθεί-1

 

 Η Νταϊάνα φόρεσε την βελούδινη μπλε τουαλέτα, καλεσμένη σε δείπνο του τότε Προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλντ Ρίγκαν και της συζύγου του Νάνσυ χόρεψε εκείνη τη νύχτα με τον Τζον Τραβόλτα στον ρυθμό των πασίγνωστων τραγουδιών που ακούγονται στις ταινίες «Πυρετός στο Σαββατόβραδο» και «Grease». 

Η Lady D εμφανίστηκε με την ίδια τουαλέτα – μία από τις αγαπημένες της- τουλάχιστον σε άλλες τέσσερις μεγάλες περιστάσεις, όπως μια κρατική επίσκεψη στην Αυστρία το 1986, μία νύχτα στη Βασιλική Όπερα το 1991 ενώ αυτό το φόρεμα επέλεξε και για το πορτρέτο της από τον Λόρδο Snowden το 1997.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή