Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική είναι από νωρίς το πρωί η προσέλευση στις κάλπες στα εκλογικά κέντρα της μεγάλης Βρετανίας, τα οποία έχουν στηθεί σε σχολεία, παμπ, αυλές σπιτιών, τροχόσπιτα ακόμα και σε κοντέινερς!

Οι κάλπες για την κρίσιμη για το Brexit και το μέλλον της χώρας σημερινή εκλογική αναμέτρηση άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 10.00 το βράδυ, (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) οπότε αναμένεται το αποτέλεσμα του Exit Poll, που θα δώσει την πρώτη εικόνα, προβλέποντας ποιο θα είναι το αυριανό τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)-1

Σε κάποια εκλογικά κέντρα του Λονδίνου, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Κέιμπριτζ, το Μάντσεστερ, το Κάντερμπερι, έχουν αναφερθεί ουρές και αναμονή μέχρι μίας ώρας παρά το τσουχτερό κρύο και την κακοκαιρία, κάτι που ενισχύει την πρόβλεψη για μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις σημερινές εκλογές.

Διαβάστε σχετικά: Σήμερα κρίνεται το Brexit και το μέλλον Μπόρις Τζόνσον

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)-2

Οι αρχηγοί των κομμάτων προσήλθαν ήδη στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μαζί με τον σκύλο του, επέλεξε να μην ψηφίσει στην περιφέρεια 'Αξμπριτζ, όπου ο ίδιος είναι υποψήφιος, αλλά στην περιφέρεια Σίτι του Λονδίνου και Ουέστμινστερ, όπου οι Συντηρητικοί διεκδικούν την έδρα με οριακό αποτέλεσμα.

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)-3

Στο τελευταίο του μήνυμα, χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός ζήτησε την στήριξη των πολιτών για να ξεκαθαρίσει το θέμα του Brexit πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε τους Βρετανούς να «ταρακουνήσουν το κατεστημένο και να ψηφίσουν για την ελπίδα».

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)-4

Το πρώτο αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 23.00 (ώρα Αγγλίας) από εκλογικές περιφέρειες του Σάντερλαντ και του Νιούκαστλ.

Στη 1.00 ώρα Αγγλίας αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα στα προπύργια των Εργατικών (Γουόρκινγκτον, Ντάρλινγκτον, Γουίγκαν), όπου μία νίκη του Συντηρητικού κόμματος θα θεωρηθεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες για την κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της για πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)-5

Γύρω στις 4.30 θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα στην περιφέρεια του 'Αξμπριτζ, όπου είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενώ μέχρι τις 7.00 το πρωί της Παρασκευής θα είναι ξεκάθαρο ποιος θα ζητήσει από την Βασίλισσα την άδεια να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς θα έχουν απομείνει ελάχιστες έδρες όπου θα εκκρεμεί το αποτέλεσμα, ή ενδεχομένως θα χρειάζεται να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Μαζικά στις κάλπες οι Βρετανοί – Ψηφίζουν ακόμα και μέσα σε κοντέινερς (φωτογραφίες)-6
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή