Καλοψημένο στο… Ντάτσουν – Ανδρας έψησε χοιρινό στο αμάξι του εν μέσω του κύματος καύσωνα στην Αυστραλία

Καλοψημένο στο… Ντάτσουν – Ανδρας έψησε χοιρινό στο αμάξι του εν μέσω του κύματος καύσωνα στην Αυστραλία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στου Πενγκέλι κατάφερε να μαγειρέψει χοιρινό ρολό μέσα στο… αυτοκίνητό του, εν μέσω του καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία.

Απλά άφησε το ρολό, βαλμένο σε ταψί, στο κάθισμα του παλιού κόκκινου σεντάν του, μάρκας Datsun Sunny, στο Περθ, στη δυτική Αυστραλία, για περίπου δέκα ώρες.

«Έγινε μούρλια!», ενημέρωσε σε ανάρτησή του στο Facebook, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και βίντεο του ψημένου κρέατος, κομμένου σε φέτες, για να φαίνεται πόσο καλοψημένο ήταν.

Ο Πενγκέλι αναρτούσε στοιχεία για τη θερμοκρασία του εσωτερικού του ρολού όλη μέρα: έφθασε «τους 81° Κελσίου στις 13:00».

Άλλοι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης προφανώς το διασκέδασαν με την ανάρτηση αυτή, αντιδρώντας με άφθονα χιουμοριστικά σχόλια -άλλοι του ζήταγαν να τους καλέσει για μεσημεριανό, άλλοι αφηγούνταν δικές τους εμπειρίες μαγειρέματος εν μέσω του καύσωνα.

Η ανάρτηση πάντως είχε και μια μάλλον σοβαρή διάσταση: ο Πενγκέλι αξιοποίησε το πρωτότυπο γαστρονομικό πείραμα για να προτρέψει όσους το παρακολούθησαν ή διάβασαν τα μηνύματά του να μην αφήνουν τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο όσο διαρκεί ο καύσωνας.

«Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα που είναι πολύτιμο για σας μέσα σ’ ένα καυτό αυτοκίνητο, ούτε για ένα λεπτό», τόνισε.

Στο Περθ έχουν καταγραφεί δέκα ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 35° Κελσίου, κατά δεδομένα της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς για να του ζητήσει σχόλιο, ο Στου δήλωσε πως στα άμεσα σχέδιά του είναι να ψήσει ένα ροστμπίφ. Στο Ντάτσουν, φυσικά. «Θα είναιθ έτοιμο σε καμιά-δυό ωρίτσες, λογαριάζω», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή