Στενεύουν τα περιθώρια διαφυγής για τον Λάντεν

Στενεύουν τα περιθώρια διαφυγής για τον Λάντεν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι Αφγανοί συνωθούνται για μια θέση στην πρώτη κινηματογραφική αίθουσα που άνοιξε μετά πέντε χρόνια στην Καμπούλ, οι Αμερικανοί συνεχίζουν το ανηλεές κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν και του μουλά Ομάρ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, αλλά προς στιγμήν θύματα θρηνεί η διεθνής δημοσιογραφία. Τέσσερις ανταποκριτές της καυτής στρατιωτικής ζώνης, δύο του πρακτορείου Ρόιτερς, ένας της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Μούντο» και μία της ιταλικής «Κοριέρε ντέλα Σέρα», φέρεται να έχασαν τη ζωή τους, καθώς έπεσαν σε ενέδρα σε δρόμο ανάμεσα στην Καμπούλ και στο Τζαλαλαμπάντ.

Οι Βρετανοί, πάντως, επέμειναν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κινείται σε μια ελεγχόμενη περιοχή 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου όση η Αίγινα, κάτι που δεν συμμερίζεται ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος δήλωσε ότι «το κυνηγητό παραμένει δύσκολο λόγω των πολλών σπηλαίων» και προσέθεσε ότι «οι ηγέτες της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν μετακινούνται οπουδήποτε και δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ελέγχεται η παρουσία τους». Πάντως τα κέρδη του δολαρίου και της Γουολ Στριτ ανήλθαν στα ύψη προεξοφλώντας τη σύλληψη του Λάντεν.

Το Κανταχάρ φαίνεται να ελέγχεται ακόμη από τους Ταλιμπάν, ενώ στην Κοντούζ εσίγησαν τα όπλα εν αναμονή της παράδοσης, αν και ο OHE ανησυχεί για την τύχη των αιχμαλώτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή