Bασίλισσα Ελισάβετ: Με καπέλο ανακοίνωσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τζόνσον

Bασίλισσα Ελισάβετ: Με καπέλο ανακοίνωσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τζόνσον

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την δεύτερη ομιλία της μέσα σε δύο μήνες στο κοινοβούλιο, η βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής, μετά τις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία, όπου θριάμβευσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η προηγούμενη φορά ήταν στις 14 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η 93χρονη βασίλισσα, η οποία έγινε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού όπως το θέλει η παράδοση κατά την έναρξη της συνόδου του κοινοβουλίου, παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησής Τζόνσον.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να φέρει εις πέρας την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε η βασίλισσα στα μέλη της άνω και της κάτω βουλής του βρετανικού Κοινοβουλίου.

«Στη συνέχεια, οι υπουργοί μου θα επιδιώξουν μια μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα ωφελεί το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα ξεκινήσουν επίσης εμπορικές διαπραγματεύσεις με άλλες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες».

Αυτή τη φορά, η βασίλισσα εμφανίστηκε για την ομιλία της ντυμένη… «πολιτικά», φορώντας δηλαδή ένα απλό ταγέρ και καπέλο, αντί για τα μεγαλοπρεπή ρούχα, κοσμήματα, παράσημα και τιάρες που φορά συνήθως σε αυτή την τελετή.

βρετανια
Bασίλισσα Ελισάβετ: Με καπέλο ανακοίνωσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τζόνσον-1

Και αυτή τη φορά ωστόσο, όπως και την προηγούμενη, το επίσημο στέμμα της – σύμβολο της εξουσίας της Κοινοπολιτείας –  ήταν τοποθετημένο δίπλα της, καθώς πλέον είναι πολύ βαρύ και επίπονο να το φορά η γηραιά μονάρχης.

Bασίλισσα Ελισάβετ: Με καπέλο ανακοίνωσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τζόνσον-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή