ΚΟΣΜΟΣ

Αγριος ξυλοδαρμός συνεργού του παιδεραστή Ντιτρού λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του

Αγριος ξυλοδαρμός συνεργού του παιδεραστή Ντιτρού λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του

Ο Μισέλ Λελιέβρ, συνεργός του παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος αποφυλακίστηκε υπό όρους στις αρχές Δεκεμβρίου αφού εξέτισε 20 χρόνια στη φυλακή, δέχτηκε επίθεση σήμερα, ξυλοκοπήθηκε και το διαμέρισμά του λεηλατήθηκε, σύμφωνα με την δικηγόρο του.

Όπως είπε η Μπενζαμίν Μποβί στο τηλεοπτικό κανάλι RTL, ο πελάτης της αναγνωρίστηκε αρχικά από περαστικούς που τον εξύβρισαν κοντά στο σπίτι του στο Άντερλεχτ, στα προάστια των Βρυξελλών. Στη συνέχεια, άλλοι τον ξυλοκόπησαν ενώ ταυτόχρονα κατέστρεψαν και το διαμέρισμά του.

Οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Ο Λελιέβρ, 48 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 2004 σε κάθειρξη 25 ετών για τη συμμετοχή του στην απαγωγή και την ομηρεία πολλών θυμάτων του Ντιτρού. Είχε συλληφθεί το 1996 μαζί με τον Ντιτρού και την τότε σύντροφο του τελευταίου, τη Μισέλ Μαρτέν. Θεωρείτο ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Ντιτρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Λελιέβρ κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή δύο κοριτσιών, της Αν και της Έφιε το 1995 στο Βέλγιο. Τα πτώματά τους βρέθηκαν έναν χρόνο αργότερα μαζί με εκείνα δύο άλλων οκτάχρονων παιδιών, της Ζιλί και της Μελίσα, θαμμένα σε ιδιοκτησίες του Ντιτρού. Το 2004 το Εφετείο της Αρλόν έκρινε επίσης ότι ο Λελιέβρ βοήθησε τον Μαρκ Ντιτρού στην απαγωγή δύο κοριτσιών, της Λετισιά και της Σαμπίν, οι οποίες βρέθηκαν ζωντανές τον Αύγουστο του 1996, σε ένα σπίτι στο Σαρλερουά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ