Υπέρ της καθαίρεσης Τραμπ ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά των ευαγγελικών Χριστιανών

Υπέρ της καθαίρεσης Τραμπ ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά των ευαγγελικών Χριστιανών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιοδικό «Christianity Today» (Η Χριστιανοσύνη Σήμερα), το οποίο εκφράζει την κοινότητα των αμερικανών ευαγγελικών χριστιανών, τάχθηκε υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποφαινόμενο ότι είναι «ηθικά χαμένος».

Σε κύριο άρθρο του, το περιοδικό εξηγεί ότι συνήθως επιλέγει να μένει στο περιθώριο της πολιτικής επικαιρότητας, «όμως αισθανόμαστε πως ενίοτε πρέπει να λέμε καθαρά τη γνώμη μας για τα πολιτικά πράγματα».

«Τα γεγονότα σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση», τονίζει.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει την πολιτική εξουσία του για να αναγκάσει έναν ξένο ηγέτη να αποδυθεί σε διωγμό και κατασυκοφάντηση» ενός από τους πολιτικούς του αντιπάλους (του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν), συνεχίζει το κείμενο.

«Δεν πρόκειται μόνο για παραβίαση του Συντάγματος• το πιο σοβαρό και σημαντικό είναι πως επρόκειτο για βαθιά ανήθικη» πράξη, κρίνει η σύνταξη του περιοδικού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετρά σταθερά υψηλή δημοτικότητα στις τάξεις των λευκών ευαγγελικών χριστιανών, όμως, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τον Οκτώβριο, οι θετικές γνώμες γι’ αυτόν στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα έχει μειωθεί από το 81% που βρισκόταν όταν διεξήχθησαν οι εκλογές του 2016 σε περίπου 70% σήμερα.

Ο Τραμπ «έχει ο ίδιος αναγνωρίσει ανήθικες πράξεις του στον κόσμο των επιχειρήσεων και στις σχέσεις του με τις γυναίκες, για τις οποίες συνεχίζει να εκφράζει την υπερηφάνειά του», στηλιτεύει το περιοδικό. Ο λογαριασμός του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που είναι γεμάτος «διαστρεβλώσεις, ψέματα και διαβολές» αποκαλύπτει «ένα σχεδόν τέλειο παράδειγμα ηθικά απολωλότος ανθρώπινου όντος που διακατέχεται από πλήρη σύγχυση».

Για το περιοδικό Christianity Today, οι ακροάσεις στο Κογκρέσο που οδήγησαν στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Τραμπ προχθές Τετάρτη «τεκμηρίωσαν τα ηθικά παραπτώματα» του προέδρου μπροστά στα μάτια «όλου του κόσμου». Ο πρόεδρος «καταχράστηκε την εξουσία του για προσωπικό συμφέρον και πρόδωσε τον όρκο του στο Σύνταγμα», αποφαίνεται η σύνταξη του περιοδικού, άρα πρέπει «να καθαιρεθεί».

Διαβεβαιώνει πως η θέση αυτή δεν σχετίζεται με «κομματικές πεποιθήσεις» αλλά «με την πίστη μας στον δημιουργό των Δέκα Εντολών». Υπενθυμίζεται ακόμη στο κείμενο ότι το περιοδικό εξέφρασε την ίδια θέση όταν είχε απαγγελθεί κατηγορητήριο σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. «Δυστυχώς», όσα έγραφε τότε «ισχύουν απόλυτα και σήμερα», υποστήριξε και νουθέτησε τους ευαγγελικούς χριστιανούς που συνεχίζουν να τάσσονται υπέρ του Τραμπ «να θυμηθείτε ποιοι είστε και ποιον υπηρετείτε»: τον «Κύριο».

Οι ευαγγελικοί χριστιανοί αποτελούν το 25% των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, υπολογίζει το κέντρο μελετών Pew.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT