Παρατείνεται το αδιέξοδο στη δίκη Τραμπ

Παρατείνεται το αδιέξοδο στη δίκη Τραμπ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκρεμότητα θα παραμείνει, κατά τα φαινόμενα, μέχρι την αλλαγή του χρόνου, η πολυαναμενόμενη δίκη Τραμπ, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο ανέστειλε χθες τις εργασίες του για την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, χωρίς να έχει γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για τους όρους διεξαγωγής της δίκης.

«Οι Δημοκρατικοί φαίνεται ότι έχασαν την αυτοπεποίθησή τους», σχολίασε χθες ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, κατηγορώντας για κωλυσιεργία την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόσι. Παρότι η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε, την Τετάρτη, την παραπομπή του προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης, η Πελόσι καθυστέρησε την επίσημη αποστολή του κατηγορητηρίου στη Γερουσία, η οποία πρόκειται να τον δικάσει. Με αυτή την κίνηση, οι Δημοκρατικοί εννοούν να ασκήσουν πίεση στους Ρεπουμπλικανούς, που ελέγχουν τη Γερουσία, ώστε να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες, μεταξύ άλλων, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι, και ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον. Το αίτημα των Δημοκρατικών απέρριψε ο Μακόνελ, κατηγορώντας τους ότι άγονται και φέρονται από «πρόσκαιρα πάθη» εναντίον του προέδρου.

Ενα νέο πλήγμα κατά του Αμερικανού προέδρου ήρθε από μάλλον απροσδόκητη κατεύθυνση. Το περιοδικό Christianity Today, που ιδρύθηκε από τον ισχυρής επιρροής ευαγγελιστή Μπίλι Γκρέιαμ, τάχθηκε υπέρ της απομάκρυνσης του Τραμπ, καυτηριάζοντας ως ανήθικη την πίεση που άσκησε στην Ουκρανία με στόχο τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν. Οι ευαγγελιστές χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 25% του εκλογικού σώματος και τάχθηκαν σε ποσοστό 80% υπέρ του Τραμπ στις εκλογές του 2016.

Στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των επτά επικρατέστερων υποψηφίων των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Λος Αντζελες, κυριάρχησε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον γερουσιαστή Κρίστοφερ Γουόρεν και στον 37χρονο δήμαρχο Πιτ Μπούτιτζιγκ, οι οποίοι προέρχονται από τη φιλελεύθερη και την κεντρώα πτέρυγα του κόμματος, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, τις καλύτερες επιδόσεις στην τηλεοπτική διαμάχη είχαν ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή