Τραμπ: Πολύ σύντομα η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Τραμπ: Πολύ σύντομα η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

45" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Σάββατο ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπογράψουν «πολύ σύντομα» μια καταρχήν διμερή συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις τους, τη λεγόμενη «πρώτη φάση».

«Μόλις καταφέραμε να ξεπεράσουμε εμπόδια που υπήρχαν όσον αφορά τη συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο και θα την υπογράψουμε πολύ σύντομα», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε εκδήλωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Turning Point USA στη Φλόριντα, όπου κάνει διακοπές.

Η εν λόγω συμφωνία αναγγέλθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ως μέρος μιας προσπάθειας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου που έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η συμφωνία ορίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δέχονταν να μειώσουν κάποιους δασμούς σε αντάλλαγμα με μια μεγάλη αύξηση της αγοράς αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η συμφωνία θα υπογραφεί στις αρχές Ιανουαρίου, λέγοντας ότι είχε ήδη μεταφραστεί ωστόσο ελέγχονται κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.