Στις φλόγες πλοίο με νιτρικό οξύ

Στις φλόγες πλοίο με νιτρικό οξύ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΕΦΕΛΝΤ. Αγωνιώδεις προσπάθειες κατέβαλλαν μέχρι αργά χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Κρέφελντ-Ιρντιγκεν της Γερμανίας, προκειμένου να αποτρέψουν τη συνολική εκροή του χημικού φορτίου ενός ολλανδικού πλοίου, που μετέφερε νιτρικό οξύ και έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να βυθιστεί ένα τμήμα του στο ποτάμι του Ρήνου. Το πλοίο με 1.800 τόννους νιτρικού οξέος προσέκρουσε χθες το πρωί σε μώλο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της «Μπάγερ» και έπιασε φωτιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων, δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά για προληπτικούς λόγους η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, για να αποφύγουν τυχόν μόλυνση από τις αναθυμιάσεις.

Διαβεβαιώσεις

Η «Μπάγερ» διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και διατείνονται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές αρχές εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτη μια χημική ένωση, η οποία απειλεί να διαβρώσει το κύτος του πλοίου, με αποτέλεσμα να χυθεί στο ποτάμι όσο από το οξύ παρέμενε στο εσωτερικό του. Ενα δεύτερο πλοίο έσπευσε πάραυτα στο σημείο του ατυχήματος προκειμένου να επιχειρήσει την άντληση του διαβρωτικού υλικού, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο ενόσω εμαίνετο η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπου της «Μπάγερ», το ατύχημα συνέβη κατά την άντληση του οξέος από το πλοίο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όταν έσπασε ο αγωγός με τον οποίο μεταφερόταν στην αποβάθρα, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο νιτρικό οξύ να χυθεί στο εσωτερικό του πλοίου και να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός, διεκόπη η κυκλοφορία στον Ρήνο, ενώ οι Αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν τέσσερα σχολεία και οκτώ παιδικοί σταθμοί στη γειτονική περιοχή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή