Ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να γιορτάσουν «τα καλά που θα έρθουν» στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να γιορτάσουν «τα καλά που θα έρθουν» στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο πρώτο του χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους Βρετανούς ως πρωθυπουργός τους ζήτησε «να γιορτάσουν τα καλά που θα έρθουν» και ανέφερε τη λέξη Brexit μόνο μία φορά.

Ο Τζόνσον θα περάσει τα Χριστούγεννα με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς και το σκυλάκι τους στο νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην αρχή του μηνύματός του προς τους Βρετανούς αναφέρεται «σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο του χρόνου», «κατά την οποία ό,τι και να έχει συμβεί στο παρελθόν έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα τα καλά στον κόσμο και να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας».

Μιλώντας μπροστά από ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Συντηρητικός ηγέτης προτρέπει τους συμπολίτες του να σκεφτούν τη χρονιά που πέρασε και να γιορτάσουν «τα καλά πράγματα που έρχονται», προτού προσθέσει: «Προσπαθήστε να μην τσακωθείτε πολύ με τα πεθερικά σας ή με οποιονδήποτε άλλο».

Ο Τζόνσον καλεί μάλιστα τους Βρετανούς να «σκεφτούν τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο που υφίστανται διώξεις». Εκείνοι «θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα ιδιωτικά, μυστικά, ακόμη και σε ένα κελί». «Ως πρωθυπουργός είναι κάτι που θέλω να αλλάξω», υπογράμμισε.

Τέλος ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι θα εργάζονται την ημέρα των Χριστουγέννων, ανάμεσά τους το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας και τους αστυνομικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή