Βρετανία: Ακόμα νοσηλεύεται ο Φίλιππος

Βρετανία: Ακόμα νοσηλεύεται ο Φίλιππος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, παρέμεινε χθες, για τέταρτη ημέρα, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Λονδίνου, προκειμένου να του χορηγηθεί θεραπεία για κάποια «προϋπάρχουσα πάθηση». Την ίδια ώρα, η Βρετανίδα μονάρχης μετέβη στη βασιλική έπαυλη Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ, όπου παρακολούθησε  χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, χωρίς να έχει στο πλευρό της τον 98χρονο σύζυγό της.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Εδουάρδος Ζ΄, του κεντρικού Λονδίνου, όπου εισήχθη την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο προληπτικών εξετάσεων. Ο μεγαλύτερος γιος του και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, τόνισε ότι ο πατέρας του «τυγχάνει εξαιρετικής φροντίδας». Ο πρίγκιπας της Ουαλλίας, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του Καρόλου, κατά την επίσκεψή του στο Φίσλεϊκ στο νότιο Γιόρκσαϊρ, επεσήμανε, αναφερόμενος στην κατάσταση του πατέρα του, ότι «αυτά είναι όσα γνωρίζουμε επί του παρόντος», ενώ δεν αποκάλυψε αν ο πρίγκιπας Φίλιππος θα βρίσκεται στο σπίτι του τα Χριστούγεννα προκειμένου να περάσει τις παραδοσιακές διακοπές με την οικογένειά του. Σε ερώτηση γυναίκας για την κατάσταση του πατέρα του, ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε πως «είναι καλά. Οταν φθάνεις σε μια τόσο μεγάλη ηλικία, πολλά πράγματα δεν λειτουργούν σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγκχαμ, ο υπερήλικας γαλαζοαίματος εισήχθη στο νοσοκομείο για «παρακολούθηση και θεραπεία», μετά τη σχετική σύσταση του ιατρού του.

Ωστόσο, το παλάτι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο μέχρι το Λονδίνο και από εκεί οδικώς μέχρι το νοσοκομείο. Πάντως, ο πρίγκιπας, που εισήλθε περπατώντας στο νοσοκομείο, αναμένεται να παραμείνει για νοσηλεία επί αρκετές ημέρες. Από το 2017, άλλωστε, έχει αποσυρθεί από την εκτέλεση των βασιλικών καθηκόντων του.

Στο Νόρφολκ η Ελισάβετ

Οπως έγινε γνωστό, ο δούκας του Εδιμβούργου δεν ήθελε να διαταραχθεί το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της βασιλικής οικογενείας. Ετσι, παρά τη νοσηλεία του συζύγου της, η Ελισάβετ εγκατέλειψε τα ανάκτορα και σιδηροδρομικώς ταξίδεψε έως το Νόρφολκ, ξεκινώντας έτσι τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της. Ωστόσο, η βασίλισσα ακύρωσε ορισμένες από τις συνηθισμένες δραστηριότητές της, όπως την επίσκεψη στους βασιλικούς στάβλους, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το παραδοσιακό κυνήγι φασιανού. Στη βασιλική έπαυλη Σάντριγχαμ, ο δούκας του Εδιμβούργου περνούσε τον περισσότερο χρόνο του μετά την απόσυρσή του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, την οποία επισκέφθηκε την Κυριακή μαζί με τον μικρότερο γιο της, πρίγκιπα Εδουάρδο, και την οικογένειά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή