ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης δείχνει τα χιονοδρομικά κέντρα με το περισσότερο χιόνι σε όλο τον κόσμο

Χάρτης δείχνει τα χιονοδρομικά κέντρα με το περισσότερο χιόνι σε όλο τον κόσμο

Οι σκιέρ και snowboarders κάθε χρόνο προσπαθούν να προβλέψουν αν η σεζόν πρόκειται να είναι αρκετά καλή για να προγραμματίσουν ταξίδι σε κάποιο ορεινό θέρετρο για σκι.

Τώρα έχουν ένα σύμμαχο, τον χάρτη Be Snow Sure, ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δείχνει τα χιονοδρομικά κέντρα με το περισσότερο χιόνι σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας στοιχεία χιονοπτώσεων των τελευταίων 10 χρόνων από τους 200 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Ο χάρτης Be Snow Sure 

Χάρτης δείχνει τα χιονοδρομικά κέντρα με το περισσότερο χιόνι σε όλο τον κόσμο-1

Σύμφωνα με τον Εντ Ράινε, διευθυντής της ομάδας We are Sno, σχολής χιονοδρομίας, οι χρήστες πρέπει απλώς να εισάγουν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες ταξιδιού τους και τις επιθυμητές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ο χάρτης Be Snow Sure προσδιορίζει και χαρτογραφεί τα κορυφαία 10 χιονοδρομικά κέντρα που πληρούν τα κριτήρια τους και προβλέπει τις συνθήκες που μπορεί να υπάρχουν κατά την άφιξη.

«Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των σκιέρ και των snowboarders που επιλέγουν διακοπές με κριτήριο το φρέσκο χιόνι έχει αυξηθεί σημαντικά» πρόσθεσε ο Ράινε. «Αλλά, οι αλλαγές στο κλίμα έχουν κάνει πιο δύσκολη την εγγύηση ότι θα ισχύουν κατάλληλες συνθήκες. Το Be Snow Sure έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέα χιονοδρομικά κέντρα που είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερες ποσότητες χιονόπτωσης, μειώνοντας την αβεβαιότητα και την πιθανότητα απογοήτευσης» εξήγησε.

Το εργαλείο έχει επίσης δεδομένα για τις σχολικές διακοπές και αργίες σε κάθε περιοχή για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν τις εβδομάδες τουριστικής αιχμής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ