Μια 23χρονη εξελέγη η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου

Μια 23χρονη εξελέγη η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, είναι επίσημα η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Νάντια Γουίτομ από την παράταξη των Εργατικών εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής στην περιφέρεια του Νότινγκχαμ Ιστ και δηλώνει αποφασισμένη να αλλάξει πολλές εδραιωμένες παραδόσεις στο Κοινοβούλιο.

«Πολλά πρέπει να αλλάξουν εδώ» λέει «αλλά για αυτό είμαστε εδώ».

Μια 23χρονη εξελέγη η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου-1

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις φτωχότερες περιοχές του Νότιγχαμ και ως κόρη μεταναστών της εργατικής τάξης, βίωσε τον καταστροφικό αντίκτυπο των περικοπών των Τόρις.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε σε υποθέσεις εγκλημάτων μίσους σε μια εποχή που στο Νότιγχαμ καταγράφηκε αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων λίγο μετά τα αποτελέσματα του Brexit.

«Ούσα νεαρή γυναίκα χρώματος της εργατικής τάξης, ξέρω τι είναι να ζεις κάτω από μια σκληρή δεξιά κυβέρνηση και να βιώνεις φανατισμό και προκαταλήψεις» ανέφερε στο dazzedigital.

Βλέποντας την περιοχή της να καταστρέφεται από τη λιτότητα, η Νάντια Γουίτομ λέει ότι κυριεύτηκε από θυμό και σχεδόν «έπεσε σε απογοήτευση». Αποφάσισε όμως αντ 'αυτού να πολεμήσει, πρώτα με την εκστρατεία εναντίον του «φόρου της κρεβατοκάμαρας» όταν ανακοινώθηκε πριν από επτά χρόνια και τελικά επέλεξε να διεκδικήσει βουλευτική έδρα.

«Θέλω να αξιοποιήσω την επιρροή μου για να ενισχύσω τις φωνές άλλων ανθρώπων, ειδικά ανθρώπων που είναι πιο περιθωριοποιημένοι από μένα» αναφέρει.

Για να στηρίξει τους κατοίκους του Νότιγχαμ η Γουίτομ έχει δεσμευτεί να δωρίσει πάνω από τη μισή βουλευτική αποζημίωση, των 79.468 αγγλικών λιρών για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που σημαίνει ότι θα κρατήσει μία μέση αμοιβή 35.000 αγγλικών λιρών.

Είναι μια απόφαση που προσέκρουσε σε αντιδράσεις βουλευτών, η Γουίτομ όμως αναφέρει ότι δεν περιμένει από τους βουλευτές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή