O Λάντεν ζήτησε να τον σκοτώσουν παρά να συλληφθεί

O Λάντεν ζήτησε να τον σκοτώσουν παρά να συλληφθεί

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όλο και πιο πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες να στέλνονται στο Αφγανιστάν και τη Βόρεια Συμμαχία να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φέρεται να περνάει από την ακραία επιθετικότητα -με την οποία απειλούσε την Αμερική με καταστροφή- στην ακραία απόγνωση. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επικαλείται δυτικές διπλωματικές πηγές, ο Λάντεν έχει δώσει σε συνεργάτες του εντολή να τον σκοτώσουν αν κινδυνεύσει να συλληφθεί, επιδιώκοντας προφανώς τη θρυλοποίησή του. Νεκρό φαίνεται ότι προτιμάει τον Μπιν Λάντεν και ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος μιλώντας χθες στο δίκτυο CBS δήλωσε ότι, έπειτα από όσα έπραξε, θα τον προτιμούσε νεκρό.

Ενδεικτικό της δυσχερούς θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι Ταλιμπάν είναι ότι αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με το CNN, ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν και τον τελευταίο θύλακό τους στο Βόρειο Αφγανιστάν, την Κουντούζ, και να παραδοθούν στη Βόρεια Συμμαχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή