ΗΠΑ: Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτοξεύσει πύραυλο, θα δείξουμε την απογοήτευση μας

ΗΠΑ: Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτοξεύσει πύραυλο, θα δείξουμε την απογοήτευση μας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας και αξιολογούν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ως ανησυχητική, αλλά υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε σήμερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν.

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να τηρήσει την δέσμευσή του για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε ο Ο' Μπράιεν στην εκπομπή του ABC News "This Week."

Οι ΗΠΑ θα απογοητευτούν πολύ στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή και θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, εκφράζοντας την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά «εργαλεία στην διάθεσή της» για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση δήλωσε ο Ο' Μπράιεν

«Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, θα απογοητευτούμε ουσιαστικά και θα δείξουμε την απογοήτευση μας» τόνισε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

«Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις» δήλωσε ο ίδιος.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή