Υπερήλικη θύμα του άνθρακα στο Κονέκτικατ

Υπερήλικη θύμα του άνθρακα στο Κονέκτικατ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον βάκιλο του άνθρακα στις ΗΠΑ ύστερα από τρεις εβδομάδες επιβεβαιώθηκε χθες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Πρόκειται για μία 94χρονη γυναίκα από το Κονέκτικατ, η οποία προσβλήθηκε από πνευμονικό άνθρακα. H ασθενής διακομίσθηκε την περασμένη Παρασκευή σε τοπικό νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας και υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις. H διάγνωση ήταν θετική και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ δήλωσε άγνοια για τον τρόπο μόλυνσης της 94χρονης. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προσεβλήθη από τη νόσο εξαιτίας κάποιας εγκληματικής ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά. H αποκάλυψη του νέου κρούσματος, καθώς και ο εντοπισμός άνθρακα στα γραφεία δύο γερουσιαστών στην Ουάσιγκτον, ενδέχεται να αναζωπυρώσει τους φόβους για βιοτρομοκρατία στην Αμερική.

Αναλυτές των μέσων ενημέρωσης, όμως, εκτιμούν ότι οι δημοσιογράφοι εκτίθενται σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους, εξαιτίας των απαιτήσεων της εργασίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή