ΚΟΣΜΟΣ

Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο: Η συμφωνία υπογραμμίζει τη δέσμευση για προώθηση του έργου EastMed

Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο: Η συμφωνία υπογραμμίζει τη δέσμευση για προώθηση του έργου EastMed

Η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον EastMed αποτελεί σημαντική πρόοδο στην τριμερή συνεργασία Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρέβελ, ενόψει της υπογραφής της συμφωνίας για τον EastMed, στις 2 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, από τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Ρέβελ ανέφερε πως η συμφωνία «υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για προώθηση του έργου EastMed. Οι σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες του Ισραήλ και της Κύπρου, καθώς και η δυνατότητα για περισσότερες ανακαλύψεις, δημιουργούν μια σημαντική ευκαιρία. Μια ευκαιρία για συνεργασία σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο», σημείωσε.

Είπε ακόμη πως «μαζί μοιραζόμαστε, επίσης, τη φιλοδοξία για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη», σημειώνοντας πως «η ενεργειακή συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο των ισραηλινο-κυπριακών σχέσεων και προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των χωρών μας το 2020».