Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν εκκενώνεται η πρεσβεία στη Βαγδάτη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν εκκενώνεται η πρεσβεία στη Βαγδάτη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διάψευση της είδησης που έκανε τον γύρο του κόσμου, ότι εκκενώνεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βαγδάτη μετά από επίθεση εξοργισμένου πλήθους που διαμαρτυρείται για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν εκκενώνεται η πρεσβεία.

«Το αμερικανικό προσωπικό είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν παραβιάσεις στις εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο για εκκένωση της πρεσβείας στη Βαγδάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αμερικανός πρέσβης στο Ιράκ, Ματ Τούλερ απουσίαζε σε ένα προγραμματισμένο προσωπικό ταξίδι για περισσότερο από μια εβδομάδα, σημειώνοντας πως δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εκκένωσε την πρεσβεία είναι ψευδή.

Πρόσθεσε πως ο Τούλερ επιστρέφει στην πρεσβεία.

Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Εσπερ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στη Βαγδάτη για την προστασία της αμερικανικής πρεσβείας. Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για ένα μικρό αριθμό πεζοναυτών.

Την ίδια ώρα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις, έπειτα από την κατηγορία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Ιράν «ενορχήστρωσε» μια επίθεση στην διπλωματική αποστολή.

«Η Αμερική έχει το εκπληκτικό θράσος να αποδίδει στο Ιράν τις διαδηλώσεις του ιρακινού λαού ενάντια στην βάρβαρη δολοφονία (από την Ουάσινγκτον) τουλάχιστον 25 Ιρακινών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Αμπάς Μουσαβί σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή