Θύματα βλήματος πέντε παιδιά Παλαιστινίων

Θύματα βλήματος πέντε παιδιά Παλαιστινίων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε παιδιά Παλαιστινίων, ηλικίας από 7 έως 14 χρόνων, διαμελίσθηκαν από έκρηξη βλήματος τεθωρακισμένου τανκ, όταν ένα από τα παιδάκια το κλώτσησε καθ’ οδόν προς το σχολείο τους χθες, στο στρατόπεδο προσφύγων Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αποδύθηκαν σε ανταλλαγή κατηγοριών μετά το τραγικό συμβάν, ενώ αναμένεται διπλωματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ σε μια ακόμη προσπάθεια ειρήνευσης και κατάπαυσης του πυρός.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο υπουργός Τύπου και μέχρι πρότινος υπεύθυνος για το έργο του Ολυμπιακού Χωριού κ. Χρ. Πρωτόπαπας επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα και χαρακτήρισε «μυθεύματα» τις αποκαλύψεις της «K». Επί της ουσίας, όμως, περιορίστηκε να επισημάνει ότι η εταιρεία έχει ιδρυθεί και λειτουργεί με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, αποφεύγοντας επιμελώς να αμφισβητήσει το ύψος των προτεινόμενων αμοιβών. Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας, χωρίς και αυτά να αμφισβητούν το ύψος των προβλεπομένων αμοιβών, απέδιδαν την έκταση που πήρε το θέμα σε… μάχη συμφερόντων με το εργολαβικό κατεστημένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή