Ερντογάν: Εως και 250.000 μετανάστες κατευθύνονται από την Ιντλίμπ προς την Τουρκία

Ερντογάν: Εως και 250.000 μετανάστες κατευθύνονται από την Ιντλίμπ προς την Τουρκία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι έως και 250.000 μετανάστες κατευθύνονται από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα προσπαθεί να τους εμποδίσει να διασχίσουν τα σύνορά της. 

Οπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό παγκοσμίως. Εκφράζει μάλιστα φόβους η Αγκυρα ότι αναμένεται νέο κύμα από την Ιντλίμπ, αυτό το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών εναντίον στόχων στην περιοχή από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα.

«Αυτή τη στιγμή 200.000-250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή