Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ, πρώτη επιλογή των Εργατικών

Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ, πρώτη επιλογή των Εργατικών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Κιρ Στάρμερ, σκιώδης υπουργός των Εργατικών για το Brexit και εκ των βασικών υποστηρικτών του κόμματος για τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος, προηγείται με μεγάλη διαφορά για τη θέση του επόμενου αρχηγού της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ περίπου 1.000 μελών των Εργατικών, για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ο Στάρμερ προηγείται των εσωκομματικών αντιπάλων του σε όλες τις περιοχές στη Βρετανία, όπως και σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.

Ο σκιώδης υπουργός Brexit δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Εργατικών, η οποία θα αναδειχθεί τον Μάρτιο, αλλά αναμένεται να το πράξει σύντομα. Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 20-30 Δεκεμβρίου, ο Στάρμερ προηγείται με 61% έναντι 39% της Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, σκιώδους υπουργού Επιχειρηματικότητας των Εργατικών, όταν τέθηκε το ερώτημα ποιον από τους δύο θα επέλεγαν. Τα αποτελέσματα στο προκαταρκτικό στάδιο της ανάδειξης νέας ηγεσίας υποδηλώνουν ότι ο διάδοχος του Τζέρεμι Κόρμπιν είναι απίθανο να προέλθει και αυτός από την αριστερή πτέρυγα των Εργατικών, σχολίασε στον Guardian o καθηγητής Τιμ Μπέιλ του Πανεπιστημίου Queen Mary University of London, ο οποίος διοργάνωσε το δημοψήφισμα από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Οταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν την πρώτη τους επιλογή για τον νέο ηγέτη των Εργατικών, ο Στάρμερ έλαβε το 31% των προτιμήσεων και η Λονγκ Μπέιλι το 20%. Ο Στάρμερ έχει επίσης ελαφρύ προβάδισμα μεταξύ των μελών των Εργατικών που υποστήριξαν την παραμονή στην Ε.Ε., γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί υπέρ του στην εσωκομματική αναμέτρηση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή